Bejelentkezés

2. Pályázat
Akadálymentesítsük a Színeket!
Pályázó neve
Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ
Érd
Eddigi szavazatok:
121 db
A Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ Érden az önkormányzat fenntartásában és a Szociális Gondozó Központ tagintézményeként működik. Intézményünk 1983-ban azzal a céllal nyitotta meg kapuit, hogy fogyatékossággal élő embertársaink számára nappali ellátást, foglalkoztatást biztosítson, segítse társadalmi beilleszkedésüket. Egy olyan helyről álmodtunk, ahol jó lenni, ahol ezek a különleges emberek kiteljesedhetnek, és ahol barátokra, segítőkre találhatnak. Látni és láttatni szeretnénk a bennük lévő értéket. Nem is gondolnátok, hogy kezük nyomán milyen csodálatos kerámia és textil tárgyak készülnek...
...azonban az épület, melyben intézményünk található egy régi, kopott ház. melyet igyekszünk saját készítésű festményekkel, dekorációkkal barátságossá, hangulatossá varázsolni. A beltéri terek és a külső lábazat lefestésével nemcsak vonzóbbá tehetjük intézményünket, de ahogy ők megfogalmazták: „jobb lesz a hangulatunk, tisztaságérzésünk van, felvidulunk. Ha viszont nem szépek a falak, az nyomasztó és lehangoló.”
A segítségetekkel mi szebbé tehetjük 46 fogyatékkal élő embertársunk közérzetét, mindennapjait.
„Az ő világuknál nincs igazabb, amit gondolnak, vagy éreznek tükörként csillan meg szemükben. Tükrök ők, a mi tükreink, s hogy jóleső érzéssel nézzünk tükreinkbe, csak rajtunk múlik.” (Szélpál Stefi, drámapedagógus munkatársunk)

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások