Bejelentkezés

1. Pályázat
Edzésképpen fessük le (a sportcsarnok kerítését)!
Pályázó neve
Taszár Községi Önkormányzat
Taszár
Eddigi szavazatok:
193 db
Jelen pályázaton való részvételt a Taszár Községi Önkormányzat részéről egyben a település szépítése, valamint a helyi lakosság és a látogatók érdeklődésének felkeltése motiválta.
Taszár neve meglehetősen sok ember számára ismert az egykori laktanya és a hozzá kapcsolódó reptér miatt. Ezen létesítmények már régóta nem töltik be eredeti funkciójukat, azonban az Önkormányzat lehetőségeihez mérten törekszik a tulajdonában lévő épületek állagának megóvására, hasznosítására.
A „Let’s Colour Projekt lehetőséget teremtene számunkra, hogy a laktanya régi, kopott, elavult kerítését új életre keltsük, megtöltsük színekkel és nem utolsó sorban, hogy azon közérdekű, figyelemfelkeltő információként hirdessük a taszári Szabadidő- és sportközpont intézményünk telephelyét.
A laktanya településünk frekventált területén helyezkedik el. Amennyiben valaki végighalad Taszár község bevezető utcáján, az út végén említett kerítéssel találja szemben magát.
A bölcsődébe, óvodába, a sportpályára és a temetőbe is ezen kerítés mellett vezet az út, ami egyben a lakótelepet a falusias résszel összekötő út is, valamint a távolsági buszjárat is ezen a szakaszon halad át, tehát mondhatni mind a falu apraja-nagyja, mind a szomszédos település lakosai csodálhatnák a csúnya, szürke kerítés helyett az újonnan feldíszített kerítést. Ez határolja el a Szabadidő- és sportközpontot a főúttól. A sportközpontot az általános iskolánk diákjai is használják, valamint rendszeresen tartanak a csarnokban edzéseket és rendezvényeket különböző sportágakban.
A pályázatból célunk, hogy a körülbelül 200 m2 alapterületű kerítésen feltüntetésre kerüljön a sportközpont neve, valamint olyan grafikai elemek, amelyek a sportlétesítménnyel,
a sporttevékenységgel, szabadidős tevékenységekkel, a különböző sportágakkal, a helyben igénybe vehető sportolási lehetőségekkel kapcsolatosak.
Jelenleg látványsportok (kosárlabda, röplabda, kézilabda, labdarúgás, amerikai futball) és küzdősportok (karate, cselgáncs) űzésére, funkcionális tréning, aerobik edzések tartására, valamint pingpongozásra van lehetőség a csarnokban. Egy folyamatban lévő pályázatból kívánjuk a csarnokot korszerűsíteni, versenyképessé tenni, és további szolgáltatások (kondicionáló terem, szauna, masszázs, szolárium) biztosításával még vonzóbbá tenni. Szeretnénk elérni, hogy terveink megvalósításával egy olyan sportközpontot létesítsünk, amely hosszú távon, színvonalas szolgáltatásokkal, minőségi eszközökkel, igényes környezetben szolgálná a helyi és a Dombóvár – Kaposvár vonalon élő emberek hobbi és/vagy hivatásos sportolási igényeinek kielégítését. Ehhez elengedhetetlenül szükséges az érdeklődést felkeltő, megnyerő arculat, amelyet a kerítés megújításával kivitelezni szeretnénk.
Amennyiben pályázatunk elegendő szavazatot kap és pozitív elbírálásban részesül,
az előkészületi munkák és a festés kivitelezésében a taszári intézmények (Taszári Polgármesteri Hivatal, Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde) dolgozói; és a taszári székhelyű alapítványok, egyesületek (Turul Egyesület Taszár – kulturális egyesület, Magyar Veterán Repülők Somogy Megyei Egyesülete – hagyományőrző egyesület, Kaposvár Hornets Amerikai Futball Egyesület – sportegyesület, Taszári Általános Iskoláért Alapítvány) tagjai fognak részt venni önkéntesként.
A pályázati anyaghoz csatolt videón látható szereplők ténylegesen mindannyian a megjelenített sportot űzik.

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások