Bejelentkezés

2. Pályázat
Jankay-ecsetkommandó - Szürke falra az én álmom: tarkabarka ákombákom!
Pályázó neve
Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Békéscsaba
Eddigi szavazatok:
196 db
Iskolánk Békéscsaba kertvárosi jellegű övezetében található. Az alsó és felső tagozat két teljesen különálló épületben működik 2011 óta, amikor is a korábbi kollégium helyiségeit (szobákat, fürdőszobákat, közösségi tereket) alakítottuk át kollégáink és szülők közös összefogásával oktatási célokra. A belső terek festése azóta csupán tisztasági szempontokat szolgált. A korlát- és egyéb elemek festése is frissítésre szorul, az üres falfelületek átgondolt, modern mintákkal való dekorálása az ide járó gyerekek mindennapjait tennék még vidámabbá és izgalmasabbá.
Az épületátalakítást követően az iskola udvarán csupán egy kisebb játszótér kialakítására volt elegendő a szülői adományokból származó forrás. Sajnos, az azóta eltelt években a kültéri játékok is lassan elhasználódnak, felújításukra nincs anyagi lehetőség. Mivel intézményünk a város egyik legkeresettebb iskolája - tanulóink kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek a tornasport és a vívás révén - a gyereklétszám növekedésével egyre szűkösebbé vált a játéktér.
Ennek bővítésére a tágas sportpályát övező betonkerítést szemeltük ki, mely kiváló felület lenne az iskolaudvar otthonosabbá, színesebbé, vonzóbbá tételéhez. Városképi szempontból is kedvező változást hozna a kerítés új ruhába öltöztetése, mivel az utcafront felé nyitott, vasrácskerítéssel elkerített az udvar. Amennyiben lehetőség nyílna rá, mindemellett a kisebb aszfaltozott pályát szeretnénk még hasznosabbá tenni a gyerekek számára, mozgást, téri tájékozódást fejlesztő és társasjátékok felfestésével. Ezáltal bővíteni és színesíteni tudjuk a szabadidejükben használható területet és kikapcsolódási lehetőségeiket.
Mindannyian tudjuk, hogy a gyermekek fejlődéséhez elengedhetetlen a szabad levegőn való mozgás, játék és sport. Ezt szem előtt tartva pedagógusaink arra törekednek, hogy az idejáró közel 250 alsó tagozatos diák a lehető legtöbb időt tölthesse a tantermen kívül. A jelenlegi körülmények meglehetősen ingerszegény környezetet jelentenek számukra, ezért szeretnénk mielőbb megvalósítani régóta dédelgetett terveinket, melyek kivitelezésében lelkesen vállalnánk ismét tevékeny szerepet. Nagy örömmel szolgálna mindannyiunknak, ha álmainknak akár csak egy része valóra válhatna és - festőművész névadónkhoz méltóan - színesben láthatnánk a körülöttünk lévő világot!

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások