Bejelentkezés

2. Pályázat
Látványelemekkel barátságosabbá tett szülőszállással fogadnánk a beteg gyerekeket és szüleiket, és támogatók figyelmét is felkeltenénk a LIONS házra.
Pályázó neve
Pécs-Normandia LIONS Club Szülőszállás
Pécs
Eddigi szavazatok:
21 db
Lions Ház a pécsi pályaudvarral szemben található épület, melynek másik oldala a forgalmas Mártírok útjára nyílik. A közeli gyermekklinikán kezelt beteg (többnyire rákos) gyerekek szüleinek biztosít szállást, főzési és mosási lehetőséget, és kontrollra érkező gyerekek is pihenhetnek itt. A 28 férőhelyes házat adományokból hoztuk létre, és tartjuk fenn már több mint 2 évtizede. Az egyesület működését diákönkéntesek, nyugdíjasok, European Solidarity Corpsból 1-1 évre érkező önkéntesek segítik. Délutánonként nehézsorsú gyermekek tanítását, fejlesztését is végezzük.
Szeretnénk, ha az épület külseje felhívná a figyelmet a bennefolyó tevékenységre, egyrészt a szülők értesülhetnének így a szálláslehetőségről, másrészt tán bővíteni tudnánk vele a támogatók körét is. A városképnek is jót tenne, ha egy üde színfolt fogadná az utazókat, ill. a Mártírok útja szürkesége csökkenne. De a legfontosabb, hogy a kis betegeket és szüleiket barátságosabb környezet várná, a gyógyuló gyermekeket üdítőbb közeg venné körül az udvaron.
A 26 egyesületi tag egy része már idős, így a festés segítésére megkérnénk a bennünket támogató cégek önkénteseit is, így a festés napja hasznos csapatépítési lehetőséget is biztosítana a szép színes végeredmény mellett.

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások