Bejelentkezés

1. Pályázat
NYÚLjunk együtt a falhoz!
Pályázó neve
Szülők Közössége - Pilinszky János Általános Iskola, Nyúl
Nyúl
Eddigi szavazatok:
525 db
Nyúl egy 4577 lakosú, dinamikusan fejlődő község Győr-Moson-Sopron megyében. Győr közelsége miatt közkedvelt azoknak, akik szeretnének a megyeszékhelyhez közel, mégis nyugodt, vidéki környezetben élni.
Évről-évre egyre több kisgyermek él községünkben, jár intézményeinkbe (bölcsődénkbe, óvodánkba, általános iskolánkba).
Iskolánkban ebben a tanévben 314 gyermek tanul és tölti hétköznapjait - a különórák miatt sokszor késő délutánig.
A falfelület, melynek festéséhez szeretnénk a támogatást elnyerni, az udvar meghatározó eleme. Egyrészt méretéből adódóan, másrészt mert a főbejárattal szemben helyezkedik el, és a fő közösségi tér háttere. A tantermek ablakai is erre a falfelületre néznek.
A laktanyák világát idéző szürke betonfalat szeretnénk a gyerekeknek, pedagógusoknak, szülőknek színesebbé, élvezhetőbbé varázsolni, hiszen itt töltik a szüneteket, itt játszanak a napközi alatt, a szülők délután itt várják gyermekeket. Szintén az udvaron kerülnek megrendezésre az iskolai ünnepségek, gyereknapi vetélkedők, néphagyományt őrző programok (utoljára például kisze bábut égettek), kültéri tanórák, így mindezen eseményeknek ez a fal nyújt hátteret, keretet.
Iskolánk nyári táboroknak is helyet ad, amikor a sok szabadtéri foglalkozás szintén az udvaron zajlik.
Pár éve közösségi kezdeményezés/pályázat útján sikerült az iskola külső felújítását elvégezni, de az udvar rendezésére, szépítésre nem maradt keret. Lelkes szülői közösségünk, amit lehetett önerejéből már megvalósított (kültéri játékok átfestése, faültetés, virágládák beültetése).
A hosszú szürke fal festésével az egész intézmény külső megjelenése, hangulata változna meg óriási mértékben!
A megvalósításba a Szülői Közösség tagjain kívül, pedagógusok, szülők kapcsolódnának be nagy örömmel egy közösségi nap keretében!

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások