Bejelentkezés

2. Pályázat
Pompás kert az első közösségi kert Pomázon!
Pályázó neve
Pompás kert
Pomáz
Eddigi szavazatok:
31 db
Pompás kert az első közösségi kert Pomázon!
Pomázon a Telekom, a Huszár utcai műszaki állomásának kertjét átadta egy közösségi kert létrehozására, az Üveghegy Alapítvány támogatásával.
A területen a tervek szerint 24 darab, 5 m2 alapterületű magaságyás kerül kialakításra, melyek várják kertészeiket. Ebből már megvalósult 7 db. Itt lehetőség lesz megtermelni azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, melyek garantáltan biogazdálkodásból kerülhetnek asztalainkra.
A Pompás kert teret adott egy olyan közösség létrejöttének, ahol együtt alkothatjuk meg a város egyik zöld szigetét! Az ágyások, az öntözési rendszer, a közös fűszer- és virágos kert, a mezítlábaspark, a komposztálók kialakítása együttes munkánk eredményét tükrözik.
Szervezünk egy workshop sorozatot, ahol nemcsak a kertészkedés kap hangsúlyt, hanem a területen lévő tárolóhelyiség, közösségi zárt tér csinosabbá tétele. Itt fő szempont az újrahasznosítás, a kreativitás, a közös alkotás megélése.
Aki nem szeretne kertészkedni, de fontosnak tartja a környezettudatos zöldhulladékgyűjtést, az a kertben kialakított komposztálóban helyezheti majd el konyhai, komposztálható hulladékait. Akik kertészkedés nélkül, csupán a közösségi élet miatt vennének részt programjainkban, azok is csatlakozhatnak csapatunkhoz.
Ehhez kapcsolódva, és ezt népszerűsítve, szeretnénk részt venni a „Let’s Colour 2022 pályázat”-ban. Fontos lenne számunkra, hogy minél többen kapjanak hírt kertünkről. Arról, hogy itt egy környezettudatos, közösen gondolkodó és tenni akaró közösség formálódik. A Pompás kert Pomáz második legforgalmasabb utcájában található, ahol az autós- és a gyalogos forgalom is számottevő.
A falfelület, amit festeni szeretnénk, a főútvonalra néz, mind az autósok, mind a gyalogosok takarás nélkül láthatják. Ha az műszaki épület falán megjelenhetne egy izgalmas, színes felület, az naponta több száz embernek - akik itt haladnak el - hirdetné, hogy ez egy vidám, hasznos közösség.

Tegyük zöldebbé környezetünket, boldogabbá hétköznapjainkat, élhetőbbé gyermekeink és magunk jövőjét!

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások