Bejelentkezés

2. Pályázat
Színeket az OTTHONunkba!
Pályázó neve
Családok Átmeneti Otthona
Budapest XIX. kerület
Eddigi szavazatok:
70 db
A Kispesten működő Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) a válsághelyzetben lévő, otthontalanná vált, védelmet kereső szülő és gyermeke befogadásáról gondoskodik.
A lakhatáson túl más szolgáltatások igénybevételét is biztosítja, valamint közreműködik a szolgáltatáshoz jutásban a családi helyzet rendezése érdekében.
A családok bekerüléskor olyan szocializációs hátránnyal, anyagi, jogi nehézségekkel rendelkeznek, aminek megoldása hónapokon keresztül végzett nehéz és küzdelmes munka révén sikerülhet, mert a szerteágazó érzelmi sérülések és az élet adta nehézségek, problémák összefonódásával időnként olyan komplex krízishelyzetekbe kerülnek, amelyekkel egyedül már nem tudnak megbirkózni.
Ezt a folyamatot segítik a CSÁO szakképzett munkatársai, akik a családot képessé teszik a benti tartózkodást követő életvitelre.
A munka fontos része a felelősségérzet felébresztése, a tulajdonosi szemlélet elsajátítása, és a fenntarthatóságra való törekvés igényének a felkeltése.
Az Otthonban élők életében fontos szerepet tölt be a belső udvar, amely valójában egyfajta közösségi térként funkcionál.
A gyerekek gyakran játszanak itt együtt, a felnőttek pedig maguk gondozzák, így az Otthonból kikerülve környezettudatosabb hozzáállásukkal példát mutatnak majd az új lakókörnyezetükben és a gyermekeik számára.
Amennyiben elnyernénk a Let’s colour pályázatot, akkor a megvalósításban részt vevő családok önkéntesekkel kiegészülve maguk festenének, ezzel olyan készségeket, képességeket sajátítanának el, amely később a szemléletüket is formálnák, és még inkább magukénak éreznék az Otthont.
Szavazzon Ön is a Kispesti CSÁO projektjére, hogy sok SZÍNES élményekkel gazdagodjanak a családok az Otthon udvarában lévő közösségi térben!

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások