Bejelentkezés

2. Pályázat
Színes Álmok Csepelen
Pályázó neve
XXI. kerületi Karácsony Sándor Általános Iskola
Budapest XXI. kerület
Eddigi szavazatok:
136 db
Karácsony Sándor Általános Iskolának hívnak és Budapesten állok a 21. kerületben a II. Rákóczi út 106-108. száma alatt. Régi épület vagyok, már negyvenszer csengettek be nálam szeptember elsején. Ha hiszed, ha nem, nagyon sok diáknak és pedagógusnak vagyok a második otthona, a 2021/2022-es tanévben 466 gyerek és 78 tanár, tanító és 16 nevelést és oktatást segítő alkalmazott koptatja lépcsőimet. Az elmúlt éveim alatt akadtak segítő kezek néha, toldozgatták a tetőmet, foltozgatták borításomat és néha még egy-egy termemet is kifestettek, persze csak fehérre. A tanítók és tanárok, na és persze a sok ügyes kezű diákom segített abban, hogy termeim falaira rengetek színes dekoráció került és nem savanyodtunk bele a színtelenségbe. A kisfilmemet szorgos kollégák készítették nekem és azt szeretnénk megmutatni, hogy minden jobb színesben. Az iskolai élet is működik szürkén, de mennyivel jobb, ha színes.
Szeretném ha a suli földszinti részét (ami kb. 540 m²) festenétek ki velünk együtt és közösségi teret tudnának a pedagógusaim kialakítani, ahol a diákjaim közös időt tölthetnének el, amire az elmúlt évek megpróbáltatásai miatt még nagyobb szükségük lenne. Ahol lehetne csocsózni, kártyázni, vagy csak egyszerűen a táskát ledobva beszélgetni egy jót.
A szép színes földszint minden nálam dolgozó és tanuló „Karácsonyos” ( összesen 560 fő) életét megváltoztatná, hiszen a nap is máshogy kezdődik, ha színes formákkal találkozik az ember a suliban belépéskor, vagy a sok-sok tanulás-tanítás után van egy színpompás hely, ahol meg lehet pihenni, vagy szórakozni lehet a barátokkal.

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások