Bejelentkezés

2. Pályázat
Színesítsük meg a gyerekek mindennapjait!
Pályázó neve
Érdligeti Általános Iskola
Érd
Eddigi szavazatok:
196 db
Az Érdligeti Általános Iskola két nagy múltú intézményből alakult 2011-ben, az iskolák összevonásával azonban minőségi szakadék keletkezett a két rész között. Az elmúlt 10 évben szellemi színvonal felhozatalára irányuló tevékenységek sikerét láttuk, és elkötelezettek vagyunk, hogy fizikai síkon is hasonló színvonalra emeljük a két részleg, vagyis az alsó és felső tagozat épületét. Ebben lenne esszenciális a Let's Colour pályázat, melynek segítségével megkezdődhetne a felső tagozat falfelületeinek felújítása, színezése-díszítése, „érdligeti” témában.

Állami iskolaként az Érdligeti Általános Iskolába járnak Érdliget diákjai. Mivel Érd lakossága az utóbbi 12 évben körülbelül 10.000 emberrel növekedett, így az iskolánk körzetébe is egyre több család költözik, helyi közösségünk így folyamatosan gyarapodik. Az iskola így nem csak a tudás fejlesztését célzó hely, hanem az itt élő szülők és gyermekek közösségének fókuszpontja is egyben.

Küldetésünk: az iskolánkba járó gyermekek képességeit és személyiségét egyénre szabva fejlesztjük változatos és újszerű tanítási módszerekkel, a szülőkkel együttműködve összetartó, értékrend alapú közösséget kovácsolva.

Küldetésünkből is látszik, hogy értékrendünk szerint a közösségépítés kiemelten fontos intézményünk életében. A Covid-19 járványügyi helyzet és az ennek kapcsán hozott szabályok az utóbbi két évben azonban keservessé tették a közösségből induló iskolaszépítő kezdeményezéseinket. A "Színesítsük meg a gyerekek mindennapjait!” pályázati projekt megvalósítása nemcsak esélyt, de löketet is adna, hogy tovább mehessünk ezen az úton.

A pályázat keretében az iskola felső tagozatának helyet adó Túr utcai épület ebédlőjének falfelületét szeretnénk kicsinosítani, így az iskolába járó 291 fő felső tagozatos diák és az őket oktató 26 fő pedagógus minden egyes tanítási napon vidám, színes környezetben tudna étkezni, felfrissülni. Az oldalfalak festendő felülete mintegy 72 négyzetméter, ezeket szeretnénk "érdligeti" témában átfesteni. Az étkező festendő falfelületének belső magassága 320 cm, így teteje speciális védőfelszerelés és kiegészítő felszerelések nélkül elérhető. Állapotában a pályázat műszaki követelményeinek megfelel (lásd csatolt fotók).

A terem adottságit kihasználva azt egy mobil ajtóval kettéválasztva két kisebb helységgé alakítható, így a terem nem csak ebédlőként tud funkcionálni, hanem helyet adhat további tevékenységeknek is.

A pályázat megvalósítását a következőképpen tervezzük:

A festéshez szükséges engedély a festés kezdetére rendelkezésre fog állni, annak igénylését megkezdtük . Az iskola intézményvezetője, Szijártóné Somogyi Mónika támogatásáról biztosította a projektet.

A festés kivitelezését végző közösség a Szülői Közösség lesz, ebben élvezzük a Szülői Munkaközösség támogatását, így terveink szerint az iskolába járó xx gyermek szülei közül 25-en (avagy egyeztetett beosztás alapján akár többen, a terem méreteit figyelembe véve) vesznek majd részt. A szülői jelentkezések gyűjtését és a részt vevő szülők időbeni beosztását Balázs Tímea (SZMK elnökhelyettes) és Jánossy-Besze Dóra végzik majd. A festéshez szükséges festőeszközök (takarófólia, vödrök, ecsetek, hengerek) részben már rendelkezésre állnak (a Diósdi úti épületben a Szülői Közösség ugyanis 2021-ben az udvar kerítését a szivárvány színeire festette, hogy vidámabbá tegyék az udvart), részben a szülők, illetve az iskolát támogató Mátyás Király Alapítvány támogatásával kerül majd beszerzésre a festés kezdetét megelőzően. Az iskola rendelkezik 5db 7, illetve 8 fokos létrával, illetve a szülői közösségből jelezték, hogy a festés idejére több létrát a közösség rendelkezésére tudnak bocsátani. A festésben részt vevő szülők maguk fognak munkaruháról gondoskodni a saját részükre.

A "Színesítsük meg a gyerekek mindennapjait!” projekt hozzájárulna helyi értékrend alapú közösségünk fejlődéséhez, mindezt a helyi közösség bevonásával, részvételével, a gyerekek érdekében.

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások