Bejelentkezés

1. Pályázat
Színezd újra, ha az életed megfakulna...
Pályázó neve
Izsó Miklós Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület
Izsófalva
Eddigi szavazatok:
49 db
Színezd újra, ha az életed megfakulna...
Az Izsó Miklós Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület 2021-ben alakult meg, lakossági kezdeményezésre. Az egyesület célja: a település fejlesztése, valamint hagyományainak és kultúrájának a megőrzése, közösségi életének és közösségi tereinek szebbé tétele.
A tavalyi évben egyre többen vettek részt a faluszépítésben, s ez arra sarkalta az alapító tagokat, hogy az egyesületet létrehozzák. Közel 50 kreatív megoldás színesítette Izsófalvát 2021-ben.
„Egy alkotó közösség” – így jellemezhetjük Izsófalva lakóit. A település Izsó Miklós szobrászról lett elnevezve, aki alkotásaival a magyar szobrászatot európai rangra emelte.
A beton támfal közvetlen közelében található (közel 50 méteren belül) az Izsófalvai Pszichiátriai Szakkórház és Betegotthon, a Katolikus Egyház temploma, és két db buszmegálló is. Így elmondható, hogy a településünk egyik legforgalmasabb területéről van szó.
Nyertes pályázat esetén a településünk szülötte Izsó Miklós és alkotásait szeretnénk bemutatni. De bármilyen alkotás elérné a célját, hisz az ide látogató és itt gyógyuló embereknek is mosolyt csalna az arcára. A támfal előtt már megjelentek az egyesület tagjainak az alkotásai és a park kialakítása.
Az Izsó Miklós Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület mottója: „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” (Böjte Csaba)

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások