Bejelentkezés

1. Pályázat
Színezzük együtt újra darálónkat!
Pályázó neve
Mikóházi Gyöngyösbokréta Népdalkör Egyesület
Mikóháza
Eddigi szavazatok:
33 db
A Mikóházi Gyöngyösbokréta Népdalkör Egyesület fontos feladatának tartja helyi értékeink, hagyományaink ápolását, megőrzését, továbbadását a fiatalabb korosztálynak.
Elsősorban a múlt század közepén megvalósult népdalgyűjtésből ránk maradt népdalok csokrokba rendezését és azok éneklését tudjuk megvalósítani. Az éneklésen kívül rendszeresen valósítunk meg szőttes kiállítást, ahol a régmúlt szövés technikájával készült gyönyörű kézimunkákat ismerhetik meg az érdeklődők.
Településünkön az utóbbi években megújultak a középületek. Van azonban egy olyan épületünk, amely az elmúlt évben került az önkormányzatunk tulajdonába, s nagyon nagy szüksége lenne a felújításra. Ez az épület egy forgalmas útkereszteződés sarkán található. Innen indulnak a Fekete-hegy irányába a kiépített tanösvények – Pálinkaház, - Haris,- Fekete gólya,- Borz stb. A Sátoraljaújhely Kassa kerékpárúton közlekedők is emellett az épületünk mellett haladnak el. Ez az épület az elmúlt század végén még működött, mint daráló. A falu lakosai ide hozták a baromfik részére megőrölni a búzát, kukoricát. Míg várakoztak beszélgettek, segítettek egymásnak, ha kellett.
Népdalkör Egyesületünk Önkormányzatunkkal tervezte, hogy a központi helyen álló épületet felújítja – tető javítása, belső rész rendbehozatala, s a külső falakon különböző grafikai tervek alapján megjeleníteni a környezetünkre jellemző rajzokat, formákat. Erdő felé néző részen vadállatok rajzai, kerékpárút felé néző oldalon kerékpár, vagy olyan háttér, amely fotózkodásra alkalmas lenne a kirándulók számára stb.
Tervezgetés során találtunk erre a pályázatra, aminek nagyon megörültünk, mert így szakemberektől kaphatnánk tanácsot, segítséget, hogy mi illik a mi környezetünkbe, s azt hogyan tudnánk megvalósítani. Népdalkör Egyesületünk tagjai szívesen vállalják a felújításban való önkéntes részvételt.
A kívül-belül megújult darálónk jobb kedvre tudná deríteni az itt lakókat, s a hozzánk látogató kiránduló turistákat!

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások