Bejelentkezés

1. Pályázat
Színfalak között
Pályázó neve
Encsi Önkormányzat
Encs
Eddigi szavazatok:
320 db
Az encsi tenni akaró fiatalok 2016-ban létrehoztak egy közösséget, „IGEN BT” néven. Az ebbe a tömörülésbe tartozó vállalkozó kedvű tagok készen állnak a városszépítő munka elvégzésére.

Encs a Hernád folyó völgyében helyezkedik el, Miskolc és Kassa között. Már a 13. századtól népes a területe, de a felvirágozását 1860-ban a vasútvonal kiépítése hozta. A városi rangját 1984-ben kapta, 2013-tól pedig az Encsi Járás központja lett, 28 hozzá tartozó településsel.
Az M30-as autóút, a 39-es számú, valamint a 3-mas számú főút is érinti Encset, így meglehetősen forgalmas városnak tekinthetjük. Emellett pedig a 90-es számú Miskolc-Hidasnémeti-Kassa vasútvonal is itt fut, így városunkon keresztül lehet kötött pályán Szlovákiába jutni.
Encs, mint az Encsi Járás központja 28 kisebb település „nagyvárosának” számít. Munkahelyek, iskolák, óvodák elérése sok esetben tömegközlekedéssel történik; busszal vagy vonattal. A várakozó peronra az aluljárón áthaladva tudunk feljutni, és olykor a buszok igénybevételéhez is szükséges a föld alá lépcsőzni. Encset ugyanis a sínpárok kettészelik, ezért az ún. régi városrészből sokan csak az aluljárón keresztül tudnak átjutni az újba.
A pályázat során ezt az aluljáróját szeretnénk barátságosabbá tenni. Egy ápolt, igényes környezetet biztosítanánk az Encsre érkező vagy Encsen ideiglenesen várakozó utazóközönségnek, valamint a gyalogosan közlekedő lakosoknak. Az országos kéktúra útvonal is áthalad a településen, ezáltal nem csak a megye, de az ország vonattal a térségbe érkező kirándulóit is kellemes közeg várná.
A kifestett tér naponta több száz ember pillanatait dobná fel. A színek különböző hatást gyakorolnak ránk; energiát adnak a mindennapok kihívásaihoz, csökkentik a feszültséget és segíthetnek alvászavarok esetén. Lehet egy pocsék napot is csodássá varázsolni a színek erejével.
Nyertes elbírálás esetén óvodai és iskolai dolgozók, önkéntesek, diákok és önkormányzati dolgozók csapata látná el a festési feladatot, amelynek közösségépítő jellege előre borítékolható.

Galéria

Oszd meg a pályázatot!

Hozzászólások